Como sabedes, hai unha semanas foi tempo de vendima, e no Ceip Seis do Nadal quixemos vivir esa experencia e aprender moito sobre o tema.
O noso conserxe, Eloy, preparounos esta fantástica parra ou vide:
Aprendimos que a recollida de uvas chámase vendima e convertímonos en vendimadores e vendimadoras por un día. Trouxemos sombreiros de palla puxémonos mans a obra.
Tamén tivemos tempo de petiscar uvas e probar tres variedades: de mencía, tintureiras e brancas.
As uvas foron agasalladas polos viñedos Hermanos Morte, pois encantoulles a idea de que nen@s tan pequenos foran a vivir esta experiencia.
Aprendimos vocabulario novo:
-Acio de uvas: para referirse ao conxunto de uvas (brancas e negras)
- Pipote: onde botamos o zume de uva ou mosto e onde fermentará durante un tempo para convertirse en viño
- Tesoiras de podar: tesoiras especiais para cortalas uvas
- Adega: lugar onde almacénase grandes cantidades de viño
- Zume de uva: ou mosto que foi co que brindamos e probamos despois da "dura" vendima
Preciosa actividade. Un placer ensinaros a cantiguiña
ResponderEliminarGraciñas a ti, por compartir con nós a túa grande experiencia. Biquiños
EliminarQue actividade máis enriquecedora para os nenos! Moi ben traballado, un dez para todos os que a fixechedes posible (mestras, conxerxe, etc)
ResponderEliminarMoitísimas grazas, a verdade que aínda que foi moito traballo foi unha experiencia marabillosa, que quedará gardada con moi bo recordo nas nosas memorias.
ResponderEliminar